Samtal med terapi

Det är väldigt vanligt med psykisk ohälsa och det är någonting som hela tiden bara växer och blir mer och mer vanligt. Trots det så är det inte direkt så mycket vanligare att gå i terapi idag som det var för några år sedan. Så vi mår sämre men gör inte lika mycket åt det, trots att terapi i stort sett är det enda som egentligen hjälper mot de negativa tankarna och känslorna.

Jag har själv gått i terapi och då var det på Ulrikas Medvetenhet och Balans i Hörby för att jag kände mig stressad precis hela tiden. Tyckte inte att jag räckte till och kände inte heller att jag gjorde precis det som behövdes utan att det snarare blev lite mer efterhängset. Så tycker verkligen att det är någonting som alla borde se till att ta del av, speciellt om det är så att de känner att de mår dåligt över något.

Det var faktiskt inte ens jag själv som hittade Ulrikas Medvetenhet och Balans utan det var min syster som skrev in mig på terapi där i Hörby. Hon visste att jag mådde dåligt och att jag inte skulle komma att göra någonting åt det på egen hand så hon valde att ringa till Ulrikas Medvetenhet och Balans i Hörby och skriva in mig där och sen så fick jag bara snällt gå dit när jag hade min tid. Var inte så vidare glad för det då, men det gick väldigt bra sen när jag väl tog tag i saken och satt där och pratade. Terapin fick mig att må bättre, även om det tog några samtal och gånger innan jag började känna av det. Min syster märkte dock av det på mig ganska snabbt, att jag inte var riktigt lika negativ och nedstämd efter ett terapisamtal som annars.